Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wisniowy z sokiem z czerwonych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z czerwonych porzeczek 1 szklanka
cukier 2 szklanki
wiśnie bez pestek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wisniowy z sokiem z czerwonych porzeczek

Na początku w większym garnku mieszamy sok z cukrem- podgrzewamy na niewielkim ogniu. Gdy cukier się rozpuści dodajemy wiśnie i gotujemy przez ok pół godziny.
Gotowy gorący dżem wkładamy do wyparzonych, gorących słoików i zamykamy.
Słoiki pasteryzujemy przez ok 15 minut.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Słoiki najlepiej przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak