Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
cukier 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowy

Wiśnie należy dokładnie umyć i wydrylować. Zasypujemy je 2 kg cukry i zostawiamy na trzy godziny. Po tym czasie należy je zagotować i zostawić w garnku do wystygnięcia. Po tym czasie dodajemy resztę cukru, zagotowujemy na nowo doprowadzając do wrzenia. Odstawiamy je i usuwamy szumowiny. Gorące przelewamy do słoików i dokładnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.01.2017 15:54
warto robić przetwory.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak