Dżem wisniowo-agrestowy babci Anieli

Dżem wisniowo-agrestowy babci Anieli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    950 g
  • agrest

    950 g
  • cukier

    950 g
  • Kwas cytrynowy Prymat

    2 łyżeczki
  • laska wanilii

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Dżem wisniowo-agrestowy babci Anieli

Wiśnie wydrylować. Agrest obrać z ogonków. Owoce gotować na wolnym ogniu z cukrem ii kwaskiem cytrynowym przez około 60 minut mieszając od czasu do czasu. Na ostatnie 20 minut gotowania dodać miąższ z laski wanilii oraz sama laskę. Po zakończeniu gotowania laskę wanilii wyciągnąć. Gorący dżem wlewamy do wysterylizowanych słoików i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat