Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wisniowo-agrestowy babci Anieli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 950 g
agrest 950 g
cukier 950 g
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
laska wanilii 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wisniowo-agrestowy babci Anieli

Wiśnie wydrylować. Agrest obrać z ogonków. Owoce gotować na wolnym ogniu z cukrem ii kwaskiem cytrynowym przez około 60 minut mieszając od czasu do czasu. Na ostatnie 20 minut gotowania dodać miąższ z laski wanilii oraz sama laskę. Po zakończeniu gotowania laskę wanilii wyciągnąć. Gorący dżem wlewamy do wysterylizowanych słoików i pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak