Dżem truskawkowy

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    700 gramów
  • cukier żelujący

    700 gramów
  • sok z cytryny

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyj i usuń szypułki.
Przełóż truskawki do garnka i smaż przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Dodaj cukier oraz sok z cytryny. Wymieszaj. Smaż przez kolejne 10-15 minut. Gotowy dżem przełóż do czystych słoiczków i pasteryzuj.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat