Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM ŚLIWKOWY

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 4 kg
cukier 4 kg
żelfix 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM ŚLIWKOWY

Śliwki myjemy, drążymy pestki i wrzucamy je do dużego garnka, zalewamy 1/2 szkl. wody i wsypujemy 2 kg cukru. Gotujemy na małym ogniu, oczywiście od czsu do czsu mieszmy, po 2 h gotowania wsypujemy resztę cukru. Jak dżem nam gęstnieje dodajemy żelfix. Gorący dżem wkładamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Jak ostygnie jest dobry do jedzenia.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.07.2012 14:00
Mniam
gosia1988 11.06.2012 21:48
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak