Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem śliwkowo-jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek 2 kg
śliwek 1 kg
galaretka wiśniowa 1 sztuka
cukru 0,5 kg
wody 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem śliwkowo-jabłkowy

Jabłka i śliwki dokładnie umyć.Jabłka obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.Śliwki przekroić na pół i wyjąc pestki.Do garnka wlać wodę i wrzucić pokrojone jabłka i śliwki.Podgotować do uzyskania jednolitej konsystencji.Następnie dodać cukier oraz galaretkę.Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować,mieszając.Przełożyć dżem do słoików.Nie pasteryzować.Odwrócić słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak