Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem śliwkowo-czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1,5 kg
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opak
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: dżem śliwkowo-czekoladowy

Kroki postępowania

1
śliwki obrałam i wyjęłam pestki, włożyłam do garnka i zasypałam cukrem.
Krok 1 - dżem śliwkowo-czekoladowy foto
2
Gotowałam na małym ogniu.
Krok 2 - dżem śliwkowo-czekoladowy foto
3
Jak zaczęły się rozpadać dodałam cukier waniliowy i czekoladę deserową. Wymieszałam.
Krok 3 - dżem śliwkowo-czekoladowy foto
4
Przełożyłam do wyparzonych słoiczków, dokręciłam, odkręciłam do góry nogami i pozostawiłam do wystygnięcia.

Smacznego :)
Krok 4 - dżem śliwkowo-czekoladowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak