Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem różany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki róż 100 g
cukier 200 g
sok z cytryny 0,5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem różany

Płatki opłukać i osuszyć, odciąć białe, gorzkie końcówki. Zasypać cukrem i zmiksować blenerem, w trakcie miksowania dodać sok z cytryny. Ucierać do uzyskania gładkiej masy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 25.02.2014 17:57
jeszcze takiego nie robiłam
msmariusz 24.02.2014 23:56
dużo trzeba na 1 słoiczek?
joanna__s 24.02.2014 22:44
Najlepszy dżem pod słońcem.
stokrotka 24.02.2014 22:36
super propozycja
Konczi 24.02.2014 21:59
jako dziecko ucierałam tak płatki na nadzienie do rogalików :)
Rafał10 24.02.2014 21:55
super prepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak