Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem rabarbarowo- truskawkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
truskawki 1 kg
cukier kilka łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem rabarbarowo- truskawkowy

Rabarbar umyć i pokroić na drobniejsze kawałki. Posypać 2-3 łyżkami cukru i poczekać aż puści sok (conajmniej godzinę). Truskawki wyszypułkować i posypać 2-3 łyżkami cukru i również pozostawić aż puści sok. Rabarbar dusić w soku jaki puścił aż będzie miękki i zblendować. Dodać truskawki z sokiem i jeszcze kilka minut pogotować. Gorący przełożyć do słoiczków i pozostawić pod kocem do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.06.2016 22:08
uwielbiam takie dżemy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak