Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem porzeczkowo-malinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 0,5 kg
maliny świeże 0,3 kg
cukier 0,5
żelfix 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem porzeczkowo-malinowy

Kroki postępowania

1
Porzeczki i maliny dokładnie umyć. Do garnka (najlepiej z podwójnym dnem) wsypać owoce,
Krok 1 - Dżem porzeczkowo-malinowy foto
2
dodać żelfix i zagotować ciągle mieszając. Pod koniec gotowania dodać cukier, gotować jeszcze z 2-3 minuty i
Krok 2 - Dżem porzeczkowo-malinowy foto
3
gorące konfitury przelać do słoików.
Krok 3 - Dżem porzeczkowo-malinowy foto
4
Szybko zakręcić i postawić do góry dnem. Konfitura wyśmienita do ciast a mi najlepiej smakuje w babeczkach.
Krok 4 - Dżem porzeczkowo-malinowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.09.2013 17:15
pyszny dżem,na zimę jak zalazł
marzencia2007 21.08.2013 10:54
świetny dżemik :)
Czarnula87 16.08.2013 17:24
smakowite połączenie
AnielskaSlodycz 15.08.2013 20:18
ciekawe połączenie ;)
idealme 15.08.2013 20:17
bardzo lubię takie dżemy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak