Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem pomarańczowy z nutką imbiru

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 5 sztuk
cukier 1/2 szklanki
imbir starty 2 łyżeczki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem pomarańczowy z nutką imbiru

Pomarańcza dokładnie umyć, osuszyć, obrać skórkę.
Z jednej pomarańczy skórki, pozbawić białych błon, drobno pokroić .
Zagotować wodę z cukrem, dodać pokrojone skórki i cząstki pomarańczy.
Dodać sok z cytryny i starty imbir.
Wszystko razem gotować na małym płomieniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji, mieszając co jakiś czas.
Przełożyć dżem do małych, wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić dogóry dnem.
Żeby słoiczki się dobrze zamkneły.
SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.11.2015 11:05
mm do naleśników :)
ben-ka 19.11.2014 09:22
A ja takiego dżemiku nie mam......a szkoda:)
barbara11561 18.11.2014 23:12
pyszny domowy smakołyk:)
noninka77 18.11.2014 20:07
Zapewne pyszny :)
Marta Ryżek-Kalkowska 18.11.2014 17:42
Pysznie u ciebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak