Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem pomarańczowo-cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 4 szt
cytryna 1 szt
cukier 3/4 szkl
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem pomarańczowo-cytrynowy

KROK 1: Z cukru i wody przygotowuję syrop cukrowy.
Owoce myję, kroję i dodaję do gotującego się wywaru.
KROK 2: Gotuję i mieszam (dość regularnie) tak długo aż owoce się rozpadną, a całość nabierze gęstej konsystencji.
Wszystko przekładam do słoika i w zależności od potrzeb wekuję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.04.2014 20:38
Ciekawy przepis :)
kaprysiek 01.04.2014 16:18
Tak, polecam, nie robiłem wprawdzie dżemu, ale skórki mam tak robione i przy okazji powstaje też taki dość gęsty syrop, prawie jak galaretka.
luna76 01.04.2014 12:08
prosto i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak