Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem marchewkowy, korzenny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
cytryna 0,5 szt
cukier 2 szkl
goździki mielone
cynamon
starta gałka muszkatołowa
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: dżem marchewkowy, korzenny

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrałam i pokroiłam w plastry.
Krok 1 - dżem marchewkowy, korzenny foto
2
.Dusiłam na małym ogniu do miękkości. Dodałam cukier. Podgotowałam i zmiksowałam.
Krok 2 - dżem marchewkowy, korzenny foto
3
Cytrynę (zamrożoną) potarkowałam w całości usuwając tylko pestki. Dodałam do marchewek. Dodałam też przyprawy. Około 3 łyżeczek zmieszanej gałki, imbiru, cynamonu i goździków. Całość wymieszałam.
Krok 3 - dżem marchewkowy, korzenny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.08.2016 10:51
smaczny dżem
Christopher 02.09.2014 20:55
@paula,dziękuję za odpowiedź.
paula99926 02.09.2014 08:18
Christopher myślę, że pare miesięcy w chłodnym miejscu spokojnie postoi. Ile otwarty w lodówce, to nie wiem. Pierwszy raz go robię a i ja wkładam w małe słoiczki, właśnie po to by długo nie stał otwarty :)
IlonaAlbertos 01.09.2014 21:40
Ciekawy pomysł na smaczny dżem.
Christopher 01.09.2014 20:43
Ciekawa propozycja. Czy to jest dżem do szybkiego zużycia?
Beata999 01.09.2014 19:04
Ciekawa propozycja.
molanka 01.09.2014 14:25
ciekawy pomysł na dżem
Grazyna0211 01.09.2014 14:04
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak