Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1,5 kilo
cukier 500 gram
cukier żelujący 3:1 1,5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowy

Maliny zagotować w garnku z grubym dnem wraz z cukrem żelującym, do zagotowanej masy wsypać cukier, po czym ponownie zagotować, zdjąć z ognia i mieszać, aż piana zniknie.

Nakładać do przygotowanych wcześniej i wyparzonych słoików, jeszcze gorący mus i mocno zakręcać. Stawiać do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 10.07.2012 14:48
jak sie komus chce można przetrzec przez sito :) wersja dla tych co nie lubia pestek. Uwielbiam taki dżemik.
Sylwia29 20.06.2012 19:46
Mój ulubiony !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak