Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
czerwone porzeczki 50 dag
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowy

Porzeczki opłukać, oczyścić, przełożyć do rondla, rozgnieść i zagotować. Gorące owoce przetrzeć przez sito, zalać szklanką wrzącej wody, dodać cukier, ugotować syrop. Do gorącego syropu dodać maliny i gotować 15 min, mieszając. Z gotowego dżemu zdjąć szumowiny, gorący przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 26.05.2012 13:35
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak