Dżem malinowy

Dżem malinowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 kg
  • miód

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

umyte zalać w porcelanowym naczyniu miodem i odstawić na 4 godziny wytworzyć syrop miodowy przecedzić i gotować stale mieszając około 10 minut następnie dodać maliny i jeszcze chwilę pogotować . gotowy dżem rozlać do gorących słoików i studzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 20.04.2011 19:02
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat