Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem malinowo agrestowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 80 dag
agrest 50 dag
cukier 300 g
galaretka czerwona 1 galaretka malinowa
żelfix 1 opakowanie 2:1

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem malinowo agrestowy

Agrest oczyścić ze wszystkich szypułek i liści, tak samo postąpić z malinami. Następnie w osobnym naczyniu zblenderować agrest, a w osobnym maliny. Połączyć razem.

Do papki z owoców dodać galaretkę w proszku i cukier, wymieszać, wstawić na podpalony palnik, dodać Żelfix i mieszać, aż się zagotuje. Przełożyć do słoiczków.

Zakręcić i obrócić do góry dnem na ok. 3-4 minuty. Po tym czasie przełożyć już normalnie do spiżarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.09.2016 19:47
Moje smaki dżemowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak