Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jeżynowy z nutką wanilii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 450 gram
laska wanilii
cukier 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jeżynowy z nutką wanilii

Jeżyny,cukier i sok z cytryny przełóż do garnka/rondla. Laskę wanilii przekrój na pół i wyjmij nasiona,dodaj do jeżyn.
Owoce postaw na gazie i zagotuj. Zmniejsz ogień. Gotuj przez ok. 20 minut, pamiętaj aby od czasu do czasu owoce przemieszać.
Dżem przełóż do słoiczków i pasteryzuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 10.08.2016 15:23
o tak,zwłaszcza z kwaskowatych owoców takich jak jeżyny :)
adelajda 10.08.2016 12:10
Domowe dżemy sa pyszne :)
Mniam 10.08.2016 10:38
Robiłam kiedyś bez wanilii, ale ten dżemik jest przepyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak