Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
jagody 1.5-2 szklanki
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jagody umyj i odsącz na sicie.
Krok 1 - Dżem jagodowy z jabłkiem foto
2
Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i zetrzyj na tarce jarzynowej.
Krok 2 - Dżem jagodowy z jabłkiem foto
3
Owoce przełóż do garnka (z grubym dnem lub powłoką ceramiczną) dodaj cukier i smaż
Krok 3 - Dżem jagodowy z jabłkiem foto
4
najpierw na dużym ogniu, a kiedy owoce się zagotują i puszczą sok, ogień zmniejsz na mały, smaż do momentu aż owoce zgęstnieją. Dżem przełóż do czystych słoiczków, szczelnie zamknij i pasteryzuj ok.15min
Krok 4 - Dżem jagodowy z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.04.2015 22:10
podziwiam pomysł !!!!!!!!! na bym nie wpadła :-) , zabieram przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak