Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 350 gram
żelfix 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Jagody oczyścić i zmiksować blenderem. Następnie wymieszać z dżemixem i zagotować. Dodać cukier i gotować całość około 3 minuty cały czas mieszając, by dżem się nie przypalił. Wkładać gorący do słoików, następnie odwrócić je do góry dnem na godzinę. Nie pasteryzować.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.07.2016 12:12
pyszny dżemik
krokus 09.02.2014 23:36
Uwielbiam dżem jagodowy
ben-ka 05.02.2014 09:11
Fajne są takie zapasy na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak