Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowo-poziomkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 litry
poziomki 1 litr
cukier 45 dag
sok z cytryny 1 sztuka
woda 3/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowo-poziomkowy

Kroki postępowania

1
Umyte i oczyszczone owoce przekładamy na garnka, zalewamy woda i gotujemy, aż puszczą sok.
Krok 1 - Dżem jagodowo-poziomkowy foto
2
Po tym czasie dodajemy cukier oraz sok wyciśnięty z cytryny.
Krok 2 - Dżem jagodowo-poziomkowy foto
3
Mieszamy i gotujemy ok 10 minut. Przedkładamy do wyparzonych słoiczków i stawiamy do góry dnem.
Krok 3 - Dżem jagodowo-poziomkowy foto
4
Podajemy do pieczywa, naleśników itp.
Krok 4 - Dżem jagodowo-poziomkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 28.04.2013 12:00
Habibi mi się jeszcze na szczęście nie zdarzyło zdarzyło
pacpaw 14.01.2013 19:09
taki dżem z owoców lasu jest wart wypróbowania. Takie przyjemne z pożytecznym. Spacer do lasku, zbierania a potem gotowanie :o)
Habibi 29.07.2012 13:51
Czasami zdarza się, że jagody są gorzkie.
paulisia_elk 21.07.2012 10:45
parysek10, nie mam pojęcia u mnie nic takiego nie było czuć, dżem był słodziutki
parysek10 20.07.2012 21:05
zrobiłam kiedyś taką, ale wyczuwalna była goryczka i nie wiem, czym było to spowodowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak