Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy z koszteli

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żelfix 1 op
cukier 400 g
jabłka 1 kg kosztele

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy z koszteli

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Po obraniu ma być ich kilogram.
Krok 1 - Dżem jabłkowy z koszteli foto
2
Jabłka kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z opakowaniem żelfiksu czy innego podobengo.
Krok 2 - Dżem jabłkowy z koszteli foto
3
Przekładamy na głęboką patelnie i gotujemy ciągle mieszając. Gdy owoce się zagotują i będą miękkie wsypujemy cukier i mieszając gotujemy minutę.
Krok 3 - Dżem jabłkowy z koszteli foto
4
Zdejmujemy z ognia i mieszamy jeszcze minutę aż zniknie piana. Przekładamy do wyparzonych słoiczków zamykamy i ustawiamy do góry dnem na kilka minut, ja zostawiam do wystygnięcia.
Krok 4 - Dżem jabłkowy z koszteli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 24.01.2015 09:51
mniam super przepis
Cynamonka 20.01.2015 17:55
Nie ma to jak swoje wyroby!
Bernadeta1 20.01.2015 17:49
Domowy zawsze bardzo smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak