Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy z kiwi

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
kiwi 2 szt
liść mięty 4 gałązki
cukier 1 szklank
sok jabłkowy 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy z kiwi

Owoce myjemy. Jabłka i kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Owoce zalewamy sokiem jabłkowym i dosypujemy cukru. Listki mięty obrywamy z gałązki i drobniutko siekamy. Dodajemy do owoców. Gotujemy na bardzie małym ogniu aż owoce zeszklą się i zgęstnieją. Wg. Gustu możemy dodać nieco kwasku cytrynowego do smaku.
Gorący dżem przekładamy do wyparzonych lub wysterylizowanych słoików. Zostawiamy dnem do góry do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.08.2015 18:01
ciekawe skladniki
pycholka 08.07.2015 13:38
Jakie fajne połączenie :)
Ewa Wojtaszko 06.07.2015 22:01
jabłko z kiwi,,,tego jeszcze nie próbowałam
iziona 06.07.2015 18:56
Na pewno pyszny dżem:)
Renata9 06.07.2015 12:10
Pyszny dżemik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak