Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Owoce

jabłka prażone 2-3 kg

Dodatki

cukier 1 kg
woda o,5 szklanki
cynamon 1 szczypta

Porada

Mus polecam do szarlotek czy naleśników :) pycha

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Jabłka płuczemy i obieramy ze skórki. Kroimy je w ćwiartki , następnie dusimy je z wodą na patelni . Dodajemy cukier i ewentualnie cynamon .
Gotujemy około 6 min , tyle powinno wystarczyć . Później przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.05.2014 16:44
fajny muss

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak