Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-jagodowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 7 szt.
jagody 0,5 szkl.
cukier żelując 1 opakowanie
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-jagodowy

Jagody umyć, juabłka obrać ze skórki, wydrążyć środki, pokroić w nie za dużą kostkę i wrzucić do garnka. Owoce posypać cukrem, gotować tak długo aż jabłka staną się miękkie, przemieszać od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać cukier żelujący i przemieszać od czasu do czasu, aż zniknie piana (jeśli jest jej nadmiar - usunąć). Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić i podstawić do góry dnem na około 5-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.11.2013 00:07
na zime jak znalazł
gosia47-47 16.10.2013 09:35
super przepis
marzencia2007 11.03.2013 21:12
z jagodami, mniami!
PaniMISIOWA 26.11.2012 19:36
smaczny
Poison1988 12.11.2012 07:32
pyszny! ostatnio też zaczęłam robić mieszane dżemy :)
artur7 12.11.2012 07:07
fajny pomys
miroslawa 12.11.2012 04:16
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak