Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowo-aroniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg.
aronia 1/2 kg.
cukier do smaku
woda 1/2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowo-aroniowy

jabłka umyć obrać wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w ósemki lub ćwiartki włożyć do dużego garnka wlać wodę i zagotować,aronię dokładnie umyć i dodać do jabłek wymieszać i gotować aż jabłka się rozpadną lub zmiksować blenderem.Wsypać cukier do smaku i ponownie zagotować co jakiś czas mieszając,w niewielkim naczyniu namoczyć żelatynę jak spęcznieje to rozpuścić ją we wrzątku i dodać do gotującego się dżemu wymieszać i napełniać umyte słoiki szczelnie zakręcać i odwracać do góry dnem po wystygnięciu wynieść w chłodne miejsce,dla pewności można pasteryzować słoiki od zagotowania się wody ok.10-15min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.09.2013 07:14
musi być przepyszny
Iwusia 20.11.2012 21:40
takiego jeszcze nie jadłam :)
Katarzyna/kate1980 02.10.2012 21:29
pomysłowy
Betka 30.09.2012 22:01
mm lubię;)
caffee_tea 30.09.2012 21:53
super przepis
Goya 30.09.2012 21:23
super
Goya 30.09.2012 21:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak