Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-miętowy.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mięta liście
cukier 2 szklanki
cytryna 1 sztuka

Porada

Dżem smażyłam około 1 godzinę.Z przepisu wyszły mi 4 słoiczki po około 200 ml. Listki mięty dodajemy według uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-miętowy.

1. Listki mięty opłukać,osuszyć i drobno pokroić.
2.Jabłka umyć,osuszyć ,obrać i drobno pokroić (zważyć kilogram obranych i pokrojonych).
3.Z cytryny wycisnąć sok.
4.Wszystkie składniki przełożyć do garnka i smażyć na małym ogniu,często mieszając.
5.Gdy dżem będzie gęsty przełożyć gorący do suchych,wyparzonych słoiczków i dobrze zakręcić.Przykryć grubym ręcznikiem lub odwrócić do góry dnem,do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.03.2017 19:18
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 21:59
ciekawy smak.
aisoglam 18.01.2015 02:49
Mnie też ciekawi ten smak :)
ice cubes 17.01.2015 21:55
ciekawy jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak