Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzem figowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

figi 1/2 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dzem figowy

Swieze figi, najlepsze te granatowe, umyc , wysuszyc, pokroic w cienkie plastry, czesciowo ze skorka;
Zasypac cukrem i odstawic, zeby sie zmacerowalo.
Cukier rozpusci sie w soku, ktore puszcza figi.
Postepujemy, jak z truskawkami, gotujemy na malym ogniu, zbieramy piane.
Sprawdzamy na talerzyku, cz konfitura nam tezeje;
Gotowe przelewamy do sloikow.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.01.2014 01:30
w zeszłym roku zrobiłam po kilka słoiczków z wodą różaną i z wodą pomarańczową :) poza tym z jabłkami, z rodzynkami i z winem :)
Natalia40 30.11.2011 21:39
chetnie bym sprobowala
angelika14 26.09.2011 16:06
smaczny dżem
Barbara40 11.08.2011 17:14
Tak, tylko dosc slodki
ben-ka 10.08.2011 14:34
to musi być smaczny dżemik.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak