Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 4 kg
galaretka brzoskwiniowa 3-4 sztuki
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowy

Dynię kroimy w drobną kostkę i zalewamy 1-2 szklankami wody. Dusimy aż dynia będzie miękka i zrobi się z niej paćka. Wtedy dodajemy cukier, kwasek i galaretki. Mieszamy dokładnie, przekładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak