Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowo-aroniowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 1/2 kg
aronia 1/2 kg
sok z cytryny 2 szt
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo-aroniowy

Dynię pokroić w kostkę i wrzucić do dużego garnka. Waga dyni podana po obraniu. Wsypać aronię (u mnie mrożona). Wlać sok z cytryn i smażyć, aż dynia zacznie się rozpadać. Dodatkowo można zmiksować blenderem. Dodać cukier i smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Smażenie można rozłożyć na dwa dni. Gorący dżem włożyć do słoiczków i w razie konieczności pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.02.2014 09:47
wspaniały dżemik
gusia1000 12.02.2014 23:43
Znakomity dżem.
Alex_M 30.01.2014 11:22
fantastyczny pomysł :) nie wpadłabym na to połączenie :)
Klausia 29.01.2014 20:09
znakomicie to połączyłaś :)
IwonaDD 28.01.2014 15:04
wspaniałe połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak