Dżem dyniowo-truskawkowy

Dżem dyniowo-truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • truskawki

    1 kg
  • cukier

    2 szkl
  • woda

    1/4 szkl
  • sok z cytryny

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Dżem dyniowo-truskawkowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla.
Krok 2 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
Wlać wodę, przykryć i rozgotować.
Krok 3 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)
Krok 4 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat