Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowo-truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
truskawki 1 kg
cukier 2 szkl
woda 1/4 szkl
sok z cytryny 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo-truskawkowy

Kroki postępowania

1
Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla.
Krok 1 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
2
Wlać wodę, przykryć i rozgotować.
Krok 2 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
3
Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)
Krok 3 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto
4
Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.
Krok 4 - Dżem dyniowo-truskawkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak