Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowo- bananowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
banan 30 dag
cukier 1/2 szklanki
sok z cytryny z 1/2 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo- bananowy

Wykonanie:
Dynię obrać, pokroić do garnka i gotować przez 15 minut do miękkości. Następnie banany również obrać, pokroić i wrzucić do ugotowanej dyni z cukrem. Wymieszać i smażyć na wolnym ogniu około 20 minut, cały czas mieszając. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny i przełożyć do wyparzonych słoiczków , zakręcić i pasteryzować 15 minut. Przenieść w chłodne miejsce i używać do ciast i deserów w szczególności do naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 10.08.2014 21:03
fajny przepis
Lis 10.08.2014 16:16
Smakowity pomysl
Aleksandra/Olcia 10.08.2014 14:05
fajny pomysł
pajbek 10.08.2014 12:54
Pyszny na zimę i nie tylko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak