Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem czereśniowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 1łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem czereśniowy

Czereśnie posypujemy cukrem i smażymy na średnim ogniu, od momentu zagotowania się owoców, przez 20min. Sprawdzamy, czy konsystencja jest właściwa. Gorący dżem rozkładamy do słoików i szczelnie zamykamy. Pasteryzujemy w temp. 90 przez 15min. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 03.01.2011 15:20
dobry dżemik
magical66 18.12.2010 18:00
lubie te słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak