Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier 1/2 kg
cytryna 1 sztuka
żelfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie oczyszczamy - dokładnie myjemy, usuwamy skórkę i pestkę). Przekładamy do garnka i delikatnie je dusimy tłuczkiem do ziemniaków (jak kto lubi - nie rozbijamy ich do końca by były w dżemie kawałki owoców). Dodajemy dżemfix, zagotowujemy. Na koniec dodajemy cukier. Mieszamy i gotujemy kilka minut. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak