Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 1/4 szklanki
żel-fix 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie umyć, następnie sparzyć, aby łatwiej było je obrać. Obrać wszystkie brzoskwinie(można dać 2-3 ze skórką, aby dżem miał ładniejszy kolor). Owoce pokroić, pozbyć się pestek. Włożyć do garnka, dodać cukier(według własnego uznania) i żel fix. Gotować do uzyskania ,, dżemowej" konsystencji. Cały czas mieszać uważać, aby owoce się nie przypaliły. Następnie przelać do wyparzonych wcześniej słoików i mocno zakręcić. słoiki włożyć na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200stopni. Następnie wyjąć i natychmiast szczelnie zawinąć w kocyk. Następnego dnia można dżemy przełożyć na półkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 11.08.2012 13:31
MUszą być pyszne
parysek10 01.08.2012 11:38
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak