Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowo -jabłkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
jabłka 50 dag
cukier 75 dag
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowo -jabłkowy

Zagotować wodę z cukrem. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, połączyć z syropem. Gotować kilka minut. Brzoskwinie umyć, wypestkować, pokroić w paski. Dodać do jabłkowej masy, gotować, mieszając, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 20.07.2011 08:12
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak