Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 50-60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem agrestowy

agrest oczyścić,umyć i odłożyć 30 dkg owoców.pozostały zmieszać z cukrem i gotować na wolnym ogniu,zbierając z powierzchni pianę.po 15-20 min dodać do gotującego się musu pozostałą część owoców.gotować jeszcze przez ok.10 min,po czym odstawić do przestudzenia.jeżeli konsystencja dżemu jest dość gęsta-przełożyć do słoików.jeżeli nie-należy jeszcze dżem gotować,uważając,by go nie przypalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 14.09.2011 11:05
mniam
annamariakowalczyk3 30.07.2010 06:21
pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak