Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowo-truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 75 dag
truskawki 1 kg
cukier 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowo-truskawkowy

Truskawki i agrest umyć i osuszyć.3/4 szklanki wody gotujemy w rondlu wkładamy agrest i 1/4 truskawek, gotujemy 15 minut.Owoce przetrzeć przez sito i podgrzać.Dodać cukier i całe truskawki , gotować 20minut.Gorący dżem nałożyć do słoików i mocno zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak