Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1 szklanka -
masło
10 dag -
kakao
2 łyżki -
śmietana
1 łyżka -
cukier puder
5 dag -
żółtko jajek
3 szt -
proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki
Masa serowa
-
ser biały
1 kg ( z wiaderka) -
budyń śmietankowy
2 szt -
olej
100 ml -
puree z dyni
150 ml -
jajko
6 szt -
cukier
15 dag -
sól
szczypta -
cukier waniliowy
1 łyżka -
skórka z pomarańczy
1 łyżeczka -
rodzynki
3-4 dag -
skórka pomarańczowa kandyzowana
2 łyżki
Bita śmietana
-
śmietana 30%
400 ml -
serek mascarpone
400 g -
cukier puder
4 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka
Pozostałe produkty
-
czekolada
2-3 kostki ( nadziewana)
Przepis i sposób przygotowania Dyniowy sernik z bitą śmietaną
Kroki postępowania







Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Następnie miksując na najmniejszych obrotach dodawać serek mascarpone.

Komentarze (1)