Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy sernik z bitą śmietaną
Kroki postępowania






Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Następnie miksując na najmniejszych obrotach dodawać serek mascarpone.


mąka pszenna | 1 szklanka |
masło | 10 dag |
kakao | 2 łyżki |
śmietana | 1 łyżka |
cukier puder | 5 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
ser biały | 1 kg ( z wiaderka) |
budyń śmietankowy | 2 szt |
olej | 100 ml |
puree z dyni | 150 ml |
jajko | 6 szt |
cukier | 15 dag |
sól | szczypta |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
rodzynki | 3-4 dag |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2 łyżki |
śmietana 30% | 400 ml |
serek mascarpone | 400 g |
cukier puder | 4 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
czekolada | 2-3 kostki ( nadziewana) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: