Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy piernik
Kroki postępowania
Po przestygnięciu piernik oblewamy polewą czekoladową: kupną lub domowej roboty. Posypujemy posypką. Gotowe.
mąka | 2 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
olej | 0,5 szklanki |
puree z dyni | 3/4 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 płaska łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | |
kakao | 2 łyżki |
polewa czekoladowa | |
Do posypania: | świąteczna posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: