Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy pasztet z ciecierzycy
Kroki postępowania
Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pasztet pieczemy ok 60 minut w 180°C. Upieczony pozostawiamy do dokładnego ostygnięcia. Gotowy kroimy i zajadamy.
ciecierzyca | 1,5 szklanki |
puree z dyni | 1,5 szklanki , gęstego |
natka pietruszki | pęczek |
jajko | 4 sztuki |
kasza manna | 110 gram |
cebula | 1 sztuka |
czosnek ząbki | 4 sztuki |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
sól do smaku | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: