Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowy kremik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 40 dag
śmietana kremówka 50 gram
serek topiony 10 dag
czosnek 3 ząbki
bulion warzywny 4 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy kremik

Wykonanie:
Dynię pokroić i przysmażyć na oleju z zmiażdżonym czosnkiem i gałką muszkatołową. Następnie wlać bulion, gotować do miękkości, zmiksować i ponownie zagotować. Dodać serek topiony, śmietankę, przyprawić do smaku. Podawać z lekko zaciągniętym olejem z dyni (kilka kropel).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak