Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami
Kroki postępowania
Cebulę kroję w kostkę, przesmażam na oleju na patelni głębokiej. Dodaje pokrojone papryki czerwoną i zieloną.
Leczo podaję z klopsikami.
mięso mielone wieprzowe | 20 dkg |
cebula | 1/2 sztuki |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | 1 do smaku |
majeranek | 1 łyżeczka |
kaszka | 2 łyzki |
woda | 1 łyżka |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżki |
koperek | 3 gałązki |
dynia | 1/2 sztuki dyni piżmowej |
bakłażan | 1 sztuka |
cukinia | 1 sztuka |
papryka czerwona | 1 sztuka |
papryka zielona | 1 sztuka |
czubrica zielona | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | 1 do smaku |
pomidory | 3 sztuki |
sos pomidorowy | 4 łyżki |
bazylia świeża | 1 do smaku |
olej rzepakowy | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: