Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mleko 2 szklanki
mąka razowa 1 szklanka
mąka 1/3 szklanki
puree z dyni 2-3 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki

DODATKOWO

olej do smażenia
czekolada mleczna 1 tabliczka

NADZIENIE;

ser biały 500 gram
cukier waniliowy 1 łyżka
cukier puder do smaku
żółtko jajek 1 sztuka
mleko ok 3 łyżki

Porada

To pyszne, razowe naleśniki z dyniowym akcentem. Jako, że dynia lubi czekoladę, nie mogło jej tu zabraknąć:).

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem

Kroki postępowania

1
CIASTO: Do miski z mlekiem wsypujemy sypkie składniki oraz dodajemy jajka i dynię.
Krok 1 - Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem foto
2
Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem foto
3
Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy kolejno naleśniki z dwóch stron do zrumienienia.
Krok 3 - Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem foto
4
Gotowe naleśniki przekładamy przygotowanym twarożkiem i składamy w trójkąty. Naleśnikowe trójkąty procujemy na talerze. Przed podaniem polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Krok 4 - Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem foto
5
SER: Ser przekładamy do malaksera. Dodajemy do niego cukier waniliowy, mleko oraz żółtko. Całość miksujemy słodząc do smaku (około 1-2 łyżki).
Krok 5 - Dyniowo- razowe naleśniki z twarożkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.12.2015 13:00
pyszna odmiana naleśników
Ifa 31.12.2015 07:12
Prezentują się smakowicie
gusia1000 31.12.2015 02:27
Na pewno dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak