Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
zupa
-
pomidory
1 kg -
dynia
najlepiej hokkaido 1 kg -
syrop klonowy
3 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
3/4 łyżeczki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
3/4łyżeczki -
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
oliwa
3 łyżki -
sól do smaku
-
bulion warzywny
1 l
doatkowo
-
syrop klonowy
do podania
Przepis i sposób przygotowania dyniowo pomidorowy krem z syropem klonu
Przepis jest inspirowany blogiem weganki Marty Dymek, przyznam się, że często stosuję tu również pomidory z 2 puszek, zamiast świeżych.
Komentarze (0)