Dyniowo-marchewkowa zupa krem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ z dyni

    50 dag
  • marchew

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • masło lub margaryna

    3 łyżki
  • bulion warzywny

    4 szklanki
  • sól i pieprz

  • Bazylia suszona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Imbir mielony Prymat

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dyniowo-marchewkowa zupa krem. foto
Marchewki,cebulę i pietruszkę obrać,umyć i razem z dynią pokroić na mniejsze kawałki.W garnku rozgrzać masło,wrzucić warzywa i chwilę przesmażyć.
Krok 2 - Dyniowo-marchewkowa zupa krem. foto
Następnie do warzyw wlać gorący bulion i gotować do miękkości.
Krok 3 - Dyniowo-marchewkowa zupa krem. foto
Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować.
Gotową zupę przyprawić do smaku solą,pieprzem,bazylią,ziołami prowansalskimi,imbirem i gałką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 19.03.2017 18:39
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 00:58
W sezonie warto taką gotować.
bhb8 11.01.2015 21:48
z chęcią by się zjadło :)
erym 11.01.2015 21:31
robie taka dla synka!
RenataZ-et 11.01.2015 21:21
smaczna jest taka zupa
Adam/ZUB3R 11.01.2015 21:06
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat