Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe spagetti Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dyni makaronowej 1.5 kg
kiełbasy zwyczajnej 80 dkg
cebule 2 sztuki
śmietany kremówki 30% 400 ml
czosnku granulowanego Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
imbir 1.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe spagetti Eli

Dynię oczyścić z nasion i piec (razem ze skórką) 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Dynię ostudzić i delikatnie podzielić na poszczególne włókna (włókna dyni wyglądają jak makaron spagetti).Kiełbasę obrać z błonek i pokroić w kostkę.Cebulę dość grubo posiekać.Do dużego rondla wrzucić kiełbasę (bez tłuszczu,bo wytopi się z kiełbasy),chwilę smażyć,dodać cebulę i dalej smażyć,aż cebula będzie miękka.Do kiełbasy z cebulą wlać śmietanę,dodać imbir,czosnek i gotować aż śmietana trochę zgęstnieje.Do sosu włożyć dynię,doprawić do smaku solą ,pieprzem,wymieszać i podgrzać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 04.11.2011 18:52
dobry pomysł
Justi22 14.07.2011 23:51
super
bernika 18.10.2010 22:51
widze ze sezon dyniowy rozpoczety.. w takim razie i na mnie czas:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak