Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 10 dag
mąka pszenna 1 szkl
jajko
cukier 3 łyż
cynamon Prymat 1 łyż
mleko 1/3 szkl
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe racuchy

Kroki postępowania

1
Dynie ścieramy na tarce o małych oczkach. Do mąki wbijamy jajko, dodajemy cukier, sodę, dynie, cynamon i mleko. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Dyniowe racuchy foto
2
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy niewielkie placki.
Krok 2 - Dyniowe racuchy foto
3
Po usmażeniu placki przekładamy na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu.
Smacznego!
Krok 3 - Dyniowe racuchy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 23.01.2014 19:35
Ciekawy przepis
Kasia36 25.09.2013 22:08
Extra pomysł
Grazyna0211 20.08.2013 15:00
świetny pomysł
kate.500 17.08.2013 21:48
pyszne racuchy
Luka Li 07.06.2013 19:00
Ciekawe podejście do racuchów:)
IZABELA29 17.12.2012 10:38
polecam
caralajna 17.12.2012 07:17
lubię racuchy z dynią
Adam/ZUB3R 12.11.2012 11:01
ciekawe
caralajna 13.10.2012 16:06
pyszne, lubię dynię
Pietruszka 15.09.2012 17:08
tak użyłam tylko jedne jajko do tych racuchów. Placki są bardzo smaczne szczególnie polecam z sosem owocowym lub z dżemem.
Renata22 07.09.2012 08:01
bardzo podoba mi sie ten przepis, bo uwielbiam racuchy, a sezon dyniowy otawrty! czy jedno jajko wystarcza?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak