Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe placuszki z dipem koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/4 dynii
jaja 2 szt
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej do smażenia
majonez 2 łyżki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
Koperek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe placuszki z dipem koperkowym

Dynię obrać, usunąć części nasienne, miąższ zetrzeć na tarce do miski. Wbić jajka, dodać mąkę i Kucharka i wymieszać. Rozgrzać patelnię, olej i nakładać po łyżce ciasta, rozsmarować delikatnie na płasko i smażyć z dwóch stron, na złoty kolor.

Majonez wymieszać ze śmietanką i koperkiem, schłodzić w lodówce.

Podawać placuszki z dipem koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak