dyniowe placuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • dżem

    4 łyżki dyniowy
  • kaszka

    2-3 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • barwnik spożywczy do ciast

  • cukier puder

  • nutella

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywno, dodałam żółtka i wszystko ubijałam. Dodałam dżem dyniowo-pomarańczowy, barwnik, mąkę i kaszkę dziecięcą mleczno-ryżową o smaku waniliowym. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, więc jak za gęste można dodać mleka a jak za rzadkie, dodajemy kaszki. Można dosłodzić do smaku cukrem pudrem.
całość wymieszałam i usmażyłam małe placuszki na patelni z minimalną ilością oliwy.
Dekoracje zdobiłam z roztopionej nutelli.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 14.11.2014 18:05
interesujące:)
Stenka 14.11.2014 15:29
Fajny przepis
odjechana 14.11.2014 14:14
Prezentacja dobra na halloween :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat