Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyniowe placuszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3-4 łyżki
dżem 4 łyżki dyniowy
kaszka 2-3 łyżki
jajko 2 szt
barwnik spożywczy do ciast
cukier puder
nutella

Przepis i sposób przygotowania na: dyniowe placuszki

Jajka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywno, dodałam żółtka i wszystko ubijałam. Dodałam dżem dyniowo-pomarańczowy, barwnik, mąkę i kaszkę dziecięcą mleczno-ryżową o smaku waniliowym. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, więc jak za gęste można dodać mleka a jak za rzadkie, dodajemy kaszki. Można dosłodzić do smaku cukrem pudrem.
całość wymieszałam i usmażyłam małe placuszki na patelni z minimalną ilością oliwy.
Dekoracje zdobiłam z roztopionej nutelli.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 14.11.2014 18:05
interesujące:)
Stenka 14.11.2014 15:29
Fajny przepis
odjechana 14.11.2014 14:14
Prezentacja dobra na halloween :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak